Dette er Betty Boop. Min franske bulldog, og verdens vakreste hund, på snart 3 år. Jeg har vokst opp med hunder av forskjellig rase, men INGEN har vært så unike og snåle som Betty. Det er nok ikke uten grunn at fransk bulldog ofte blir karakterisert som klovn i en filosofs drakt.

Rasen har sine røtter tilbake fra 1800-tallets engelske bulldogger. Små avkom av disse, ofte kalt Toy Bulldogs, ble eksportert i stor stil til Frankrike. Spesielt blant de prostituerte – også kalt Belles de nuit – og blant kreative mennesker, som artister, skribenter og motedesignere, ble rasen populær. Og i mer enn 40 år tok Frankrike vare på, og videreutviklet, rasen som de kalte Le Bouledouge Francaise.

Rasen er kjent for å være både omsorgsfulle, lekne og glade i barn. Ja, faktisk er de én av få raser som kan bli ført i bånd av barn. Det er fordi de er tålmodige, hengivne og ikke har for vane å dominere. De er også smarte og enkle å lære opp. Imidlertid kan de også være ganske sta og egenrådige. Når vi er på tur med Betty, kan hun for eksempel plutselig bestemme seg for å ikke gå mer. Da setter hun seg rett og slett bare ned, og nekter å gå videre. Og vil hun gå en annen vei, legger hun seg gjerne ned. Så fort jeg stopper, begynner hun å åle seg i den retningen hun ønsker å gå. Da er det vanskelig å ikke begynne å le høyt, og folk på gaten ser rart bort på oss!

I Norge hører fransk bulldog inn under rasegruppen selskapshunder, og er det noe Betty er, er det nettopp godt selskap. Hun har fantastisk mye personlighet, elsker oppmerksomhet og har de rareste påfunn i verden. I tillegg er en fantastisk humørspreder og et naturlig medlem av den lille og rare familien vår.

Vi har også to nydelige katter: Bella og Rocky. De er Betty sine bestevenner, og en del av flokken. Innimellom tror nok Betty at hun er katt, og har adoptert en del av kattenes kroppsspråk. For eksempel når hun leker med ball. Så fort hun er ferdig med å leke med den, legger hun seg ned med ballen i munnen, lager koselyder og trykker potene sine ned i teppet, eller i gresset. Og spesielt Betty og Rocky leker sammen hver eneste dag. Erter hverandre, koser med hverandre og sover gjerne tett inntil hverandre på sofaen, eller i senga.