Tonje heter jeg. 38 år og bosatt på deilige Grünerløkka. Her lever jeg mitt rare og forunderlige liv sammen med min tenåringsdatter Philippa, kattene Rocky og Bella og sist, men ikke minst, Betty Boop – verdens vakreste bulldog.

Jeg har en heftig lidenskap for 50-tallets glade dager, med glamorøse biler, pinups, rockabilly, kjoler, hår og makeup; ja, rett og slett den kuleste stilen ever. Og med en dæsj av 40-tallet, og et hint av tidlig 60-tallet, blir det fullkomment for meg. Selvfølgelig med min egen lille tvist på det hele, og toppet med masse kule tatoveringer.

Jeg er utdannet både hudpleier og regnskapsfører, og i mange år drev jeg min egen lille klesbutikk – Lolita’s – på Majorstua. Jeg har også jobbet som både makeup-artist og stylist, med ”bli ny”-reportasjer for blant annet Tara og Hjemmet. Ennå vet jeg ikke helt hva jeg vil bli når jeg blir stor, men jeg skulle gjerne jobbet mer med både hud, hår, makeup og mote.

Drømmen er å lage min egen makeup-serie, eller å starte opp en skikkelig beauty parlour. Ja, kanskje til og med kombinere det med et kult tatoveringsstudio, en retro frisørsalong eller en ekte, amerikansk diner. Tenk så gøyalt!

Jeg vokste opp med to motegale og vakre foreldre, som så ut som de var klippet rett ut av hver sitt glossy magasin. Jeg var derimot en vilter guttejente, som helst løp rundt uten klær og fant på masse  rampestreker. Og med en velutviklet rettferdighetssans, var det var sjeldent jeg sa nei til en real slåsskamp - hvis det var det som måtte til. Det var vel først i ti-/elleveårsalderen interessen for mote, hår og makeup kicket inn, men da kom den som ei kule og har ikke blitt noe mindre med årene, for å si det sånn ;)

Biler er jeg også helt gal etter, og det er noe jeg definitivt har fått fra pappa. Han eide et transportfirma i mange år, og jeg ble flasket opp i lastebiler og trailere, var med på bilutstillinger og i garasjen. Her lærte jeg alt jeg kan om biler, og spesielt om de klassiske amerikanerne. Coupe deVille, Fairlane, Bel Air, Mustang, Impala og Thunderbird. Lyden fra motorene, formene, fargene og de store skinnsetene. Brum, brum, brum. I tillegg er pappas familie fra Halden, med Fønix Cruise Night, biler, musikk og raggarer – og de gøyeste og galeste låvefestene i hele verden.

It’s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.
— Marilyn Monroe

Selv om jeg stortrives på Løkka, drømmer jeg egentlig om et lite hus på landet, med amerikansk porch, stakittgjerde og rød låve. Og gården skal selvfølgelig være fylt opp med bulldogger, minigriser, minihester og grand danoiser, kattepuser og perlehøns. Jeg skal svinge Mustangen min opp på gårdsplassen, med opprullet hår, en fabelaktig kjole med rosa petticoat og gummistøvler. Jeg skal mate dyrene med lange røde negler, og nyte deilige paraplydrinker i porch swingen.

Min indre rebell har alltid vært sterk. Og jeg har stått timevis foran speilet, testet ut nye stiler, frisyrer og sminke; gitt f**n i hva andre mente, hva som var trendy og hva som var ”riktig” merke, eller stil. Impulsiv, fantasifull og egenrådig. Sånn er det egentlig ennå. Jeg elsker vintage-stilen, og liker å blande det myke og feminine med det mer rocka og edgy. Én dag glamrøs pinup, en annen dag røff og tøff rockabilly i jeans og skinnjakke. 

Før i tiden var det litt vanskelig å få tak i klær, sminke og accessoirer, men heldigvis har det kommet masse kule butikker, og på nettet kan man jo nå gå helt berserk i nettbutikker som spesialiserer seg på retro, vintage og hele herligheten.

På bloggen, som har fått navnet sitt fra to ting jeg elsker; rockabilly og bulldogger, skal jeg skrive om både hudpleie, hår, makeup, mote og interiør. Jeg skal utforske pinup-stilen mer, og forhåpentligvis også gi litt inspirasjon, gode ideer og tips til de som følger meg. I tillegg kommer jeg til å skrive om alt det morsomme, kaotiske, rare og spennende livet har å by på.

Jeg elsker:
50-tallet, glamour, pinups, art deco, tattiser, rød leppestift, leopardmønster, rosa drinker, flamingoer, klassiske biler, burlesque, Las Vegas, vampyrer og kjoler, kjoler, kjoler.

Jeg hater:
Praktiske ting, sylteagurker, rot, øl, stå opp tidlig, sokker, kulde, herresandaler, insekter og undertøy som ikke matcher.

Jeg må ha (nuh!):
Rosa papegøye, tattis på brystet, hus på landet, engelsk bulldog, møbler fra Jimmie Martin, Airstream-campingvogn, egen beauty parlour, bedre helse, en rosa Chevrolet Bel Air Convertible 1956 og en rød Ford Mustang Cabriolet 1966.

Mine stilikoner:
Dita Von Teese, Marilyn Monroe, Micheline Pitt, Kat Von D og Carrie Bradshaw.