Hjertefred

Hjertefred er en årlig lysfest første søndag i november, for å minnes dem vi har mistet, sette eget liv i perspektiv og inspirere til å ta bedre vare på oss selv og hverandre. Det arrangeres flere steder i Norge og vi dro til Sandvika. Jeg var der første gangen i fjor og ble fullstandig bergtatt av arrangementet. Philippa, mormor, pappa og jeg dro dit sammen i år. Møtte også Mette og Martine med familie der :-) Det er så vakkert pyntet der og det spilles vidunderlig musikk. Når du kommer får du en fyrstikkeske. I den ligger det fyrstikker, men også et lite ark og en blyant. På det arket skal du skrive et himmelbrev til den eller de som du har mistet. Denne lappen blir samlet inn av nydelige små barn utkledd som engler og blir senere brent sammen på et slags bål. Da stiger din hilsen opp til himmelen med røyken. Er det ikke nydelig? Fyrstikkesken tar du med deg hjem og for hver gang du tenner et lys med disse fyrstikkene skal du tenke på de du har mistet. Også er det jo utrolig mange flotte artister som opptrer med fantastisk musikk eller vakre ord.

Helt på slutten slipper alle ballongene samtidig og det er så fint å se på. Har du ikke vært på Hjertefred før anbefaler jeg det på det sterkeste. Det er en magisk kveld! Les mer om det her :-)