#girlboss #girlpower

Jeg visste veldg godt hva jeg ville bli når jeg ble stor. Det var selvsagt makeup artist. Jeg startet med å utdanne meg som hudpleier og skulle gå videre på makeup artist skole. Slik ble det ikke. Det ble vel rett og slett det stikk motsatte. Jeg skulle bare "hjelpe" pappa litt i hans transportfirma og vips så hadde det gått 7 år! Veldig morsomme og lærerike år med logistikk, regnskap, lønn og personalhåndtering, men ikke det jeg skulle drive med ;-) Jeg mistet selvsagt aldri mitt "jåle-gen" og trangen til å sminke, style og fikse opp resulterte i at de på jobben fikk gjennomgå. Han ble faktisk veldig fin han som fikk striper i håret fra mitt blekemiddel til ansiktshår, og mamma (som også jobbet der) og jeg sørget for en evig lukt av hårspray og neglelakk ;-)

Endelig kom dagen hvor jeg satt med ferdig utfylt søknad til Art Complexion og klappet høylytt av glede. Så skjedde livet og i løpet av et sekund (føltes det ut som) satt jeg der separert, med hus, lån og ingen jobb. Og ei litta tulle på to år..

Drevet av litt panikk var det bare å kaste seg rundt og finne seg en ny jobb med en gang. Mine planer måtte vike da jeg ikke turte av økonomiske grunner å satse på meg selv. Sånn har det altså vært siden, men nå er det nok! Watch out for Miss Rockabully's Beauty Academy ;-)

I mitt møte med mennesker har jeg truffet flere kvinner som har gjort det jeg selv ønsker og nå gjør. Inspirert til tusen av disse tenkte jeg å dele deres historie med dere også. Jeg er ganske sikker på at det er flere av oss kvinner som safer grunnet økonomi, trygghet og barn, men som sitter med et stort grünederpotensial. Go Girl Power!

Jeg starter i dag med å fortelle historien til Hege. Hun driver en veldig populærbutikk på Torshov som heter Ruth 66. Her er hennes historie:

Hege likte tidlig møbler og interiør med pastellfarger, blomster og dyremotiver. Hun vokste opp med en bestemor som heter Ruth, derav butikkens navn. Ruth er født i 1914 og fyller 100 år nå i juni! Hege elsket hennes dorull-dukker, porselensfigurene, figgjoserviset, rørstolene, spilledåsene og de blomstrete plasmappene Ruth hadde på badet. Og ikke minst bestefar Alf sitt elghodet i plast.

Alt dette var mye finere enn det mamma hadde hjemme med sitt brune og oransje 70-talls , og senere 80-talls hvite interiør. Allerede som tyveåring innredet Hege leiligheten sin med sjakkrutete fliser på kjøkkengulvet og malte 50-tallskjøkkenet mintgrønt. Etterhvert ble det bare mer og mer fargerike og kitchy detaljer som bambusforheng med huladame, rosa flamingoer, plastblomster i alle farger, diner booth på kjøkkenet og rosa Acapulco stol på balkongen. Fargerikt og humoristisk interiør er viktig for Heges humør og psykisk helse, noe hun føler sterkt på selv.

Hege vaklet lenge med valg av hva hun ønsket å jobbe med. Det startet med musikk studier, så reiseliv med EDB, så hotel mamagement i Italia og jobb i det italienske flyselskapet Alitalia. Etter noen år i forskjellige italienske firmaer som office manager bestemte hun seg for å studere IT, noe som resulterte i 8 år i Hydro som IT-konsulent.

Hege falt ikke helt til ro i denne jobben heller og den kreative siden lengtet etter å komme frem. Siden den sterke interessen for kitchy og retro stil fortsatt var der, og det faktisk ikke fantes slike butikker som hun likte i Norge satset hun alle sparepengene sine og åpnet butikken Ruth 66 i 2006. 

Butikken BUGNER av alt fra amerikanske dinermøbler av 50-talls merket Bel Air, retro kjøkkeninteriør, badedrakter, hagegnomer, plastblomster, flamingoer, hagemøbler, neonskilt, humoristiske duppedingser, bodylotion, dusjsåper og parfymer med nydelig retro innpakning og masse, masse mer! Dette er butikken som lyser opp en grå hverdag og som du ikke blir annet enn i fantastisk humør av å besøke!

I tillegg til butikken på Thorshov har hun også en netbutikk hvor du finner mange av varene fra butikken. Så bor du for langt unna til å ta turen, kom deg inn på ruth66.no - hun sender over hele landet :-)

Hege har ikke angret et sekund på valget om å åpne egen butikk og hun får leve ut drømmen hver dag. Butikken fylte akkurat 8 år, og den 14. juni blir det arrangert stor bursdagsfest. Masse gode tilbud, loppemarked, sprudlevann og blueskonsert. JEG vil også være der og tilby dere makeup, hårstyling, tips og råd - helt gratis for dere denne dagen :-)

Så rydd plass i kalenderen denne dagen for dette må du ikke gå glipp av!